КРАЛИЦАТА НА ИСПАНИЯКРАЛИЦАТА НА ИСПАНИЯ

Жанр: Драма, Комедия
Година: 2017
Държава: Испания
Продължителност: 128 мин.
Виж в IMDB

КРАЛИЦАТА НА ИСПАНИЯ

The Queen of Spain

Режисьор: Фернандо Труеба

Участват: Аида Фолч, Карлос Аресес, Сантяго Сегура, Клайв Ревил, Хуан Антонио Бейона, Манди Патинкин, Кари Елуис, Пенелопе Крус, Хорхе Санс

Сюжет: 
Носителят на "Оскар" за най-добър чуждестранен филм ("Бел Епок") от 1994 г. Фернандо Труеба, сценарист и режисьор на филма „Кралицата на Испания“ е събрал цяла звездна плеяда от актьори, за да изрази почитта си към испанското кино от 50-те години на миналия век.

В „Кралицата на Испания“ Пенелопе Крус е известната филмова звезда - Макарена Гранада. Тя бяга от блясъка и славата на Холивуд през 1950 г. и се завръща към корените си в Испания. Там Гранада трябва да заснеме американския блокбъстър, озаглавен "Кралицата на Испания", където тя ще изиграе ролята на кралица Изабела I.  В Мадрид не само ще се срещне отново със старите си приятели и колеги от трупата, но също ще трябва да се бори с друг диктаторски режим: този на Франциско Франко.
 
„Кралицата на Испания“ е изкусно представяне на спиращи дъха костюми, богати визуализации и лудост.  Забавно и непредсказуемо съчетаване на студийната система на Холивуд от 50-те години с тази на фашистката епоха в Испания.

 

0.0 / (0)