АМЕРИКАНСКИ СНАЙПЕРИСТАМЕРИКАНСКИ СНАЙПЕРИСТ

Жанр: Екшън, Биографичен, Военен
Година: 2015
Държава: САЩ
Продължителност: 133 мин.
Виж в IMDB

АМЕРИКАНСКИ СНАЙПЕРИСТ

American Sniper

Режисьор: Клинт Истууд

Участват: Брадли Купър, Ерик Клоус, Сам Джагър, Макс Чарлз, Брайън Халисей, Сиена Милър, Люк Граймс, Кайл Галнър, Джейк Макдормън

Сюжет:
Морският пехотинец Крис Кайл (Брадли Купър) е изпратен в Ирак с една единствена мисия: да защити братята си по оръжие. Неговата извънредна прецизност спасява безброй животи на бойното поле и когато историите за смелите му подвизи започват да се разпространяват, той печели прозвището „Легендата." Репутацията му преминава фронтовата линия и достига зад вражеската линия, а определената цена за главата му го прави основна цел на бунтовниците. В същото време той е изправен и пред различен вид битка на домашния фронт, където се стреми да бъде добър съпруг и баща, от другия край на света.

Въпреки риска за живота си и високата цена, която плаща за разделянето си от семейството, Крис служи четири мъчителни обхода в Ирак, олицетворявайки духа на американските специални част „не изоставяй никого." Но след завръщането си при съпругата си Тая (Сиена Милър) и децата си, Крис открива, че това е война, която не може лесно да загърби.

5.0 / (1)