ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТОПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

Жанр: Документален, Драма
Година: 2016
Държава: САЩ
Продължителност: 90 мин.
Виж в IMDB

ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО

Voyage of Time: Life's Journey

Режисьор: Терънс Малик

Диктор: Кейт Бланшет

Сюжет: 
В дискусии за създаването на нови филмови светове, разговорите днес стигат или до филмите по комикси и фантастичните създания, населяващи мултиплексите, или до самодостатъчните рефлексии на реалността, създадени от находчиви таланти като Уес Андерсън и братя Коен. Малцина американски автори обаче са успели да конструират уникална филмова вселена като Терънс Малик. Неговият свят е наситен с тихо шептене и природни чудеса, той създава истински поетично кино.
И сега Малик представя своя шедьовър, ода за чудото на сътворението, която прави от години. Невероятно амбициозният Пътуване във времето е точно толкова епичен, колкото подсказва и заглавието му – Малик ни отвежда на времево пътешествие из историята на вселената. След като виждаме раждането на звездите и еволюцията на живота на Земята, спираме в почуда пред слънцето и планетите, преди да се гмурнем в мастилените океански дълбини, където в мрака плуват нажежени създания. С чувствения глас зад кадър на Кейт Бланшет филмът придобива съзерцателен и умозрителен тон, в тон с величието на своята тема, представена на големия екран с изумителни изображения.
Визуално чудо и интелектуална наслада, Пътуване във времето безспорно е едно от най-забележителните филмови изживявания на годината.

0.0 / (0)