НИКОЙНИКОЙ

Жанр: Драма, Романтичен, Мистъри
Година: 2016
Държава: България
Продължителност: 96 мин.
Виж във Facebook

 

НИКОЙ

No One

Режисьор: Андрей Андонов 

Участват: Гергана Плетньова, Стоян Радев, Силвия Петкова, Кристиян Милатинов, Йорданка Ангелов

Сюжет:
„Никой“ е първият пълнометражен, игрален филм на младия режисьор Андрей Андонов. Той е изцяло независим проект, реализиран с частни и лични средства, без помощта на държавата. В момента е изцяло заснет и монтиран, работи се по пост продукцията- звука, музикат. 

В основата на нестандартния и провокативен сюжет е идеята за загубата и отърсването на всички външни фактори, от които сме зависими, като път към себе си и собствената си същност, като начин за намиране на щастието и усещане на свободата, преминаващ през връзката с природата, която е част от всяко човешко същество. 

Имагинерната представа, че сме „някой” не заради това, което сме, а заради хората, с които сме заобиколени и нещата, които правим, са едно от прозренията във филма.
Въздействащата музика е съществена част от „Никой” и спомага за цялостното усещане.

Вера е млад психолог, който отива да посети планинската къща на баща си след смъртта му. Приятелят ѝ, Тони, пристига изненадващо заедно с най-добрата ѝ приятелка, Таня, с която той има афера, която ще признаят на Вера. 

Появяват се Ники и Лили. Ники е богаташ, който е купил всички околни имоти, освен на къщата на Вера. Той иска и нея, независимо от цената. Вера очаква подкрепа и разбиране, но в следващите няколко дни нейният привидно уреден живот ще се срине с учудващи последствия.

„Темата за сексуалната енергия ми е много интересна, защото чрез нея можеш да бъдеш много креативен, а по принцип това е табу. Струва ми се, че в момента живеем в най-тежките времена по отношение на този въпрос – едната крайност е порно индустрията, която кара хората да се заключват вкъщи и да гледат всякакви бруталии, а другата крайност е религията, която ти налага само ограничения. Аз вярвам в провокацията – трябва да раздрусаш хората, да ги събудиш. След филма хората са в шок, мълчат и не реагират. Никой не коментира, няма аплодисменти. Но после, след ден-два, започват да ми пишат."
Андрей Андонов пред Programata.bg

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
- Любовта е лудост, Варна '16 – Най-добра женска роля (Гергана Плетньова, Силвия Петкова)

0.0 / (0)